Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

ОбС-Бургас подкрепи кмета Николов, въвеждат по-строги мерки за нощните заведения

дискотекаРядко единодушие демонстрираха общинските съветници в Бургас и гласуваха с 46 гласа „за“ предложените от кмета Димитър Николов промени в Наредбата за опазване на обществения ред. Те бяха инициирани след поредица от инциденти в нощните заведения в морския град. С приетите предложение се затяга контрола в тях. Така ще бъдат налагани глоби от 500 до 5000 лева за лица с оръжие в нощно заведение.

В дебатите по първа точка от дневния ред се включиха много съветници. Кметът Димитър Николов също аргументира предложенията си. “ Пет пъти повече инциденти стават в Бургас в сравнение с другите големи градове. Ето защо се налага да вземем крути мерки за сигурност, защото най-важно е да опазим живота на нашите деца. За всички е ясно, че в заведенията освен алкохол, се употребяват и наркотици. Става въпрос за здравето на младите хора“, коментира Николов.

Бургаските тийнейджъри от 14 до 18 години ще могат да излизат без родител след 22 часа, но само ако ги придружава пълнолетно лице, което има писменото съгласие на родителя или настойника. Предложението е по искане на ОД на МВР, с цел чужди непълнолетни лица да не могат да се представят за добронамерени придружители.

Теми: Бургас, Социални новини