Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

60 млади IT специалиста мериха умения в бургаското издание на „Хакатон 2017“

хакатон-ит-специалисти
От 13 до 15 октомври се проведе второто от състезанията „Хакатон 2017“. Темата „Създаване на софтуерни приложения за Smart City Burgas“ провокира участието на ученици и студенти с интереси в областта на софтуерната разработка, дизайна, информационните технологии и иновативните продукти, групирани в отбори според предварителните изисквания на формата.

Домакин на „Хакатон Бургас“ отново бе Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ (Катедри „Компютърни системи и технологии“ и „Компютърни и информационни технологии“ и Студентски съвет към Университета), в партньорство с Община Бургас, Фирма Технологика, Профилирана природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“, Професионална гимназия по Механотехника и Електроника, Професионална гимназия по Електротехника и Електроника „Константин Фотинов“, „Иновационни Системи – Бургас“ ЕООД.

В състезанието се включиха 17 отбора – 10 ученически и 7 студентски, с общо 60 участници, които получиха ценни напътствия и знания чрез специализираните уъркшоп сесии и презентации, както и множество награди от спонсорите на събитието: „ТехноЛогика“ ЕАД, „Мусала Софт“ АД, Болница „Дева Мария“, Клъстер ИКТ Бургас, „Кодифик“ ЕООД, „Джей Софт“ ООД, „ERP Bulgaria“ Ltd, „EPAM“, „Българска Аутсорсинг Асоциация“, „Скейл Фокус“ АД, „Sutherland“, „Комплекс 2000“ ООД.

Всички участвали отбори показаха изключителни умения и креативно мислене, разработвайки и представяйки своите иновативни проекти в трите дни от състезанието. По този начин бе постигната и целта на инициативата – да се стимулира прилагането на съвременни технологии в ежедневието на хората и градския начин на живот, както и да се допринесе за развитието на IT общността в Бургас. Темата на събитието се реализира успешно и като част от инициативите на Община Бургас, свързани с проект „Sharing Cities“ /“Споделящи градове“, по програма „Хоризонт 2020“, в който участваме като град последовател, обменяйки нови знания и опит в сферата на прилагане на умни технологии и иновативни решения в градска среда.

Теми: Бургас, Образование, Технологии