Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Приморско показва добри практики по проект „Гласът на българските деца“

Община Приморско се включи в регионалната среща за обмяна на опит в областта на детската политика, осъществена в рамките на проект „Гласът на българските деца“.
деца-приморско
Приморско бе една от общините, чиято практика с безплатните детски градини, детската ясла и млечна кухня бе дадена за пример. Изтъкнато бе и пълното финансиране на местните читалища и шестте общински спортни клуба – ВК „Ропотамо“, ФК „Ропотамо“, Сърф клуб „Корал“, Общински морски клуб /ветроходство/, клуб по подводен риболов „Марлин“ и СК „Аригато“ – карате. Всичко това беше излъчено на клип, който показва ползите за жителите на морската община, както и доволни граждани.

Иновацията за безплатните детски градини, детската ясла и млечна кухня в общината е от тази година. Мотивите, с които кметът Германов направи предложението, а общинските съветници го приеха бе, че въвеждането на тази практика ще насърчи раждаемостта и ще стимулира младите семейства да останат да живеят и работят в община Приморско. Освен това с отпадането на таксата за детските заведения ще се увеличат обхватът и средната месечна посещаемост в тях, което ще доведе до по-добра социализация на децата в ранна детска възраст и ще повиши подготовката им за училище.

Срещата по проект „Гласът на българските деца“ се проведе в Бургас и бе една от шестте регионални срещи, чрез които се цели да се идентифицират проблемите на децата от всеки един регион на България. На нея беше представен анализ за актуалното състояние на детската политика, съществуващите проблеми и развитието на добрите практики в региона. Тя е реализирана по инициатива на Българското училище за политика „Димитър Паница“ с експертното съдействие на Националната мрежа за деца.

Теми: Бургас, Образование, Приморско