Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Отличиха най-добрите еколози сред учениците и студентите на Бургас

final-eko2018

Председателят на парламентарната Комисия по околната среда и водите Ивелина Василева връчи двете най-високи отличия на конференцията за ученици и студенти “Да мислим екологично за бъдещето”. Форумът е организиран от катедра Екология и опазване на околната среда към Факултета по приодни науки на университет “Проф. д-р Асен Златаров”.
Община Бургас е партньор на събитието за втора поредна година по инициатива на общинския съветник Калояна Живкова.
Доц. д-р Светлана Желева, декан на Факултета по природни науки, обяви, че в конференцията са взели участие над 60 души от 11 училища. Представени са 40 доклада и постера – два пъти повече от миналогодишното първо издание. Разработките са в различни направления на екологията и опазването на околната среда.

Академичното жури е категорично, че младите хора искат да участват в изграждането на екологичното бъдеще на Бургас, запознати са и не са безразлични към влошаване качеството на околната среда.
Бяха дадени две първи награди за изключително висок принос, осигурени от народния представител Ивелина Василева. Електронна книга получи Анелия Стоянова от ПГХТ “Акад. Н. Д. Зелински”, с ръководител инж. д-р Милена Иванова на тема “Оползотворяване на битови отпадъци”. Раница за пикник получи Мирослав Стефанов от ПГЧЕ “Васил Левски”, с ръководител Ваня Димчева-Констаниян на тема “Кисело-млечните бактерии”.

„Младите хора са най-добрите посланици на зелената идея“, каза Ивелина Василева и пожела на участниците на следващото издание на форума да работят и по законодателни предложения свързани с опазване на околната среда.

участник

награждаване 1

награждаване 3

Теми: Водеща, Екология, Образование