Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Обявиха победителя в конкурса за лого на Гимназията за компютърно програмиране и иновации

След преглед на електронното гласуване и извършен анализ на вота, Община Бургас обяви резултати от конкурса за лого на Професионалната гимназия за компютърно програмиране и иновации. На първо място е проектът на Димитър Лазаров, а на второ и трето място се класират предложенията на Абуди Жабас и Диляна Иванова.
logo-uchilishte-programirane
Първенецът и подгласниците ще бъдат уведомени допълнително за това кога и къде ще получат наградите си.
Спечелилото лого на Димитър Лазаров изобразява най-основните и характерни символи, благодарение на които функционира всеки компютър – цифрите 0 и 1. Те са преплетени по начин, който олицетворява безкрайните вариации, комбинации и поредици, в които тези цифри „влизат“, за да съставят всеки код и всяка софтуерна програма, караща компютъра да извърши определеното действие.

Професионалната гимназия за компютърно програмиране и иновации е най-новото училище в страната, което ще отвори врати през учебната 2018/2019 г. в Бургас. То ще бъде с интензивно изучаване на английски и немски език и ще подготвя специалисти в професионално направление „Компютърни науки“, професия „Програмист“, специалности „Програмно осигуряване“ и „Приложен програмист“, със срок на обучение 5 години и прием след завършен седми клас.

В него ще се изучават съвременните програмни езици Java, C, C++, JavaScript, .NET. В учебните програми ще бъде заложено придобиването на знания и умения за обектно ориентирано програмиране в алгоритмите и структурите от данни, в областта на разработване на софтуер и уеб дизайн, технология на програмирането, системи за управление на бази данни, интернет програмиране. Учениците ще придобият специфични знания и умения в сферата на роботика, изкуствен интелект, хардуерен дизайн, кибер сигурност, облачни технологии.

Теми: Бургас, Образование