Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Образователното министерство одобри „Йордан Йовков” за иновативно училище

Йордан ЙовковС Решение № 472 от 9 юли 2018 година на Министерски съвет за приемане на списък на иновативните училища в България за учебната 2018/2019 г., под номер 24 Средно училище „Йордан Йовков“ -гр. Бургас е обявено за иновативно училище. Проектът се нарича „Иновации в обучението -гаранции за успех”. В следващите 3 учебни години училището ще развива иновации в методите на преподаване, във връзка с обучението по природни науки. Ще се работи с онлайн тестове в часовете по околен свят и човекът и природата, като за целта учениците ще ползват таблетите от виртуалната класна стая.
През 2018/2019 учебна година ще стартират проектните дейности с учениците от І, ІІ, ІІІ клас. В следващите учебни години ще се включват и новите първокласници, а другите ученици ще продължат участието си, надграждайки придобитите знания и умения.
През 2019 година екипът на училището се готви с амбициозна програма да чества 40 години от създаването му. Пред финализиране е проектиране на спортните площадки в училищния двор за осигуряване на съвременни условия за спорт и отдих. Успешно е участието и в Националните програми на МОН за 2018 година. Вече е спечелено финансиране по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ , Модул „Осигуряване на ученически шкафчета“ за поставянето на ученически шкафчета за 200 ученици от начален етап.
Във връзка с въвеждането на целодневна организация на учебния ден и в прогимназиален етап, училището очаква класирането по Модул „Подкрепа на целодневното обучение” с проектно предложение за обзавеждане на игротека за занимания по интереси, за закупуване на художествена литература, образователни и занимателни игри, дискове с песни, учебни филмчета, спортни пособия, материали и консумативи за рисуване, за осмисляне на свободното време на учениците!
Екип от млади учители кандидатства за финансиране и по Модул „Музеите като образователна среда“, за да спечели финансиране за посещения на музеите в Бургас. В автентичната среда на експонатите, с участието на музейните работници, които ще изнасят беседи и ще представят експонатите, ще се разнообрази работата с учениците от прогимназиален етап по българска литература, история и цивилизации, човекът и природата.
Всички усилия на педагогическия екип са под мотото: СУ „Йордан Йовков”- любов, грижи и професионализъм за децата от к-с „Изгрев”!

Теми: Бургас, Образование