Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

На 5 октомври дискутират „За историята на предучилищното образование в Бургас“

образование
Форум „За историята на предучилищното образование в Бургас“ ще се проведе на 5 октомври, четвъртък, от 15:30 часа в зала „Георги Баев“ на КЦ „Морско казино“. Тогава се отбелязва и Международният ден на учителя. Той ще събере на една маса представители на Съюза на краеведите „Георги п. Аянов“ – Бургас, Дирекция „Регионален държавен архив“, Общинския координационен съвет на СБУ. По време на форума ще бъде направена историческа ретроспекция на предучилищното образование в Бургас и свързаното с него просветно родолюбиво дело.

Основни акценти в дискусията ще бъдат:
Историческа значимост на предучилищното образование в Бургас.
Родолюбивото дело на първите бургаски детски учители.
Познавателните интереси на децата от детската градина към бургаското краезнание.
Модератор на дискусията ще бъде ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев – председател на Дружеството на краеведите в Бургас и общински координатор на програма „Краезнание“ към Община Бургас.

В събитието със свои презентации ще участват: проф. д-р Елена Георгиева, доц. д-р Тинка Иванова – преподавател по история на образованието в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“- Бургас, Данка Георгиева – председател на общински комитет „Васил Левски“ и директор на РДА-Бургас, Иванка Делева – гл. уредник отдел „История“ към РИМ -Бургас.

Теми: Бургас, Образование