Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Народните представители от ГЕРБ участваха в работни срещи в Средец съвместно с министъра на образованието

Среща-СредецНародните представители Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Галя Василева и Ася Пеева се срещнаха с министъра на образованието Красимир Вълчев, който е на работна обиколка в област Бургас. Той посети първо Средец, където заедно с кмета на града Иван Жабов участваха в събитие, организирано от Център за развитие на общността. Социалното учреждение е построено по българи-швейцарска програма и сред дейностите му са наблюдение работата с деца от уязвимите групи, както и със здравни и образователни медиатори. Бургаските депутати дариха кафе-машина на директора Иванка Димова за нуждите на социалния център. Те бяха придружени и от началника на РУ-Бургас Виолета Илиева. Деца изнесоха специално подготвена музикална програма и сурвакаха за здраве. Средец
Бургаските депутати посетиха още няколко образователни институции в рамките на обиколката на министър Вълчев. Сред тях бе и Общинския детски комплекс (ОДК), където десетки деца ежедневно участват в редица дейности за развитие на техните способности, свързани с образователен процес, развитие на творчески потенциал и др.
Проведена бе и среща с директорите на училища и детски градини от Община Средец, като един от обсъдените акценти бе преминаването на едносменен режим в училищата на по-големите градове, възможности за реализиране на проекти, както и форми на иновативно образование. Друга важна тема бе ранното отпадане на децата от училище, както и отпускането на средства за дейности в училищата, които ще играят ролята на посредник между Центровете за личностно развитие и учебните заведения.
Програмата на образователния министър продължава и днес, когато той ще посети и община Малко Търново.Средец

Теми: Бургас, Образование, Средец