Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Най-модерното училище в Бургас със специална покана за откриването на председателството

ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ получи специална покана от Дигитална национална коалиция (ДНК) да проведе образователен уъркшоп в рамките на детското откриване на българското председателство на Съвета на ЕС, което ще се случи утре, 06.01.2018г., в Националния дворец на културата.
оу-коджакафалията
Таня Сребрева, учител по информационни технологии и програмиране в новото бургаско училище, ще представи играта Minecraft като мултифункционален образователен инструмент, както и цялостната училищна политика в областта на развитието на дигиталните компетентности на учениците. Популярната сред децата игра позволява създаването на нови светове, като по този начин развива въображението и в същото време създава предпоставки чрез нея учебното съдържание да се преподава по увлекателен и запомнящ се начин, да се стимулира творчеството и екипната работа. От друга страна, в режим „програмиране“ се развиват софтуерните умения на възпитаниците на ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“, което в национален план е първото училище, интегрирало Minecraft в програмата си.

Събитието се организира под патронажа на Мария Габриел, Комисар по цифрова икономика и общество, като в него ще вземат участие Лиляна Павлова, Министър на българското председателство на Съвета на ЕС 2018, Лаура Лукрезеану, Директор CEE Education Microsoft, Пийт о‘Шиа, CoderDojo Foundation. На финала се предвижда номиниране на деца – посланици #Kids4DigiEU и посланици на CoderDojo.

Теми: Бургас, Образование