Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Наградиха 76 нови учители в Бургас

учители-кмет-бургас
„Изключително съм щастлив, че броят на младите учители в Бургас се увеличава всяка година. Бях прочел наскоро, че учителската е една от професиите в България с най-голямо застаряване сред служителите. В Бургас се опитваме да направим точно обратното – да дадем шанс на по-голям брой колеги да започнат своята кариера оттук“. Това заяви кметът Димитър Николов по време на церемонията по награждаване на 76 млади преподаватели, които от тази година започват работа в бургаски училища и детски градини. Те получиха от кмета грамоти и подаръци.

За втора поредна година на 5 октомври – Международен ден на учителя, Община Бургас организира тържество в чест на учителите, които стартират кариерата си в образователни институции в града. Инициативата има за цел да поощри млади преподаватели, избрали да се посветят на една от най-хуманните професии.

„Създавайте самочувствие у децата и ги стимулирайте да бъдат любопитни, да развиват креативното си мислене, прилагайте иновативни методи, за да развиете уменията и потенциала им“, каза още Николов. Той подчерта, че винаги ще подкрепя смелите идеи, които откриват нови пътища към знанието.

Наред с това общинската администрация ще продължава да инвестира в образователната инфраструктура, ще изгражда нови училища и детски градини, ще се грижи за детското здраве, като развива концепцията си за здравословно хранене, ще строи и реконструира спортни площадки и центрове.

Теми: Бургас, Образование