Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Започна онлайн гласуването за лого на училището по програмиране

тетрадка, компютър

Приключи първият етап от конкурса за изработване на лого на новото компютърно училище, което ще отвори врати в Бургас наесен. Над 70 души от цялата страна участваха със свои предложения, най-малките от тях на 7, 9 и 10 години. Община Бургас благодари на всички за положения труд и проявената креативност.

Постъпилите над 100 проекта бяха оценени от жури в 12-членен състав. В него влизат представители на училищното настоятелство към Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, както и експерти от водещи ИТ компании. Журито избра за финалисти пет лога. Техни автори са Николай Райков, Иво Паспалски, Абуди Жабас, Димитър Лазаров и Диляна Иванова. Петте финални предложения са публикувани в сайта на Община Бургас, раздел „Образование“: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1312

Победителят в конкурса ще бъде определен чрез електронно гласуване, което ще се проведе в периода от днес, 20.02.2018 г., до 13.00 часа 05.03.2018 г., включително. Той ще бъде обявен на 06.03.2018 г., след обработка на резултатите от интернет вота. Както вече бе съобщено, наградата за победителя е iPhone X. Останалите четирима финалисти също ще получат награди.

Теми: Горещо, Образование