Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Грипната ваканция остава в област Бургас, вижте докога

ЩабГрипната епидемия в област Бургас остава. Ваканцията за учениците във всички 13 общини се удължава до 22 януари включително. Това е решението на Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/, който заседава днес в Областна администрация Бургас.

По думите на експертите от РЗИ броят на заболелите се е увеличил и за първите четири дни на тази седмица е 190,44 % или 386 случая спрямо наблюдаваното население. Остават в сила всички противоепидемични мерки: детските градини продължават да работят при „засилен филтър” – ограничава се достъпът на родители, преустановяват се плановите операции, свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

Щабът ще заседава отново на 25 януари, когато ще стане ясно дали епидемията ще бъде прекратена. В заседанието участие взеха областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-областният управител Севдалина Турманова, зам. кметът на Бургас д-р Лорис Мануелян, представители на РЗИ Бургас, Регионалното управление по образование , ръководителите на Центъра за спешна медицинска помощ, Регионалната здравна каса, представители на болнични заведения и други институции.

Теми: Водеща, Здраве, Образование