Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Бургаските юристи възпитават в правна култура младите хора на Бургас

съд-училище-20180110_141811
С лекция на тема „Разделение на властите според Конституцията на Република България. Функции на съдебната власт. Структура на съдебната система. ВСС“ започна първият открит урок от образователния цикъл „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, в бургаската Гимназия за чужди езици „В. Левски“, за тази учебна година. Окръжният магистрат, Симеон Михов, ще представи темата и днес пред ученици от 10 „г“ клас на учебното заведение. Младите хора получават подарък от съда – книжка „Конституция на Република България“, специално отпечатано издание от Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката, предназначено за участниците в Образователната програма.
Програмата се реализира съвместно от окръжни и районни съдии, прокурори и следователи в пет бургаски гимназии. Районният съдия, Анатоли Бобоков, ще говори по темата „Превенция срещу употреба на наркотични вещества. Престъпления извършвани от наркозависими лица“ пред друг 10-ти клас на Гимназията за чужди езици „В. Левски“, утре. Учениците ще посетят и открити заседания на Районен съд – Бургас, следващата седмица.
Лектори в училището до края на месеца ще бъдат административният ръководител на Районна прокуратура, Иван Кирков, неговият заместник, Димитър Георгиев, районният прокурор Веселина Гайдажиева и следователите, Елица Вълкова и Гергана Колева. Изострящи обществото теми за детското насилие, хулиганските прояви на непълнолетни лица и последиците от тях, мерките за защита правата на жертвите и възпитателните мерки за деца при противообществените прояви ще бъдат дискутирани с младите хора.
Говорителят на районна прокуратура, прокурор Керка Дюлгерска и окръжният съдия, Таня Маркова, ще представят темите за структурата и функциите на съдебната власт и употребата и престъпленията свързани с наркотични вещества в Английската езикова гимназия, също през месец януари.

Теми: Бургас, Образование