Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Бургаските съдилища с общ конкурс за есе и рисунка на съдебни теми

Административен съд

Окръжен и Районен съд – Бургас с подкрепата на Регионално управление на образованието – Бургас, обявяват конкурс за есе и рисунка за студенти и ученици от региона. Конкурсът ще се проведе в три раздела и възрастови групи. Студентите от двата бургаски университета и учениците от гимназиалния курс ще имат възможност да пишат есе на тема „Съдебната власт – доверие в закона“. Учениците от прогимназиалните класове могат да участват в две направления – да пишат есе на тема „Моето право е моята отговорност“ или да рисуват по избрана от тях съдебна тема.

Конкурсът има за цел да провокира и поощри интереса на младите хора към правото. Да повиши тяхната правна култура и информираност. Инициативата е част от Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, по която двата съда работят успешно вече поредна година.
Произведенията могат да бъдат изпращани до 10 май. Компетентно жури от специалисти ще класира работите на децата, а отличените творби и техните автори ще бъдат наградени.

Теми: Горещо, Образование