Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Библиотеката на училище „Йордан Йовков“ отново отваря врати

25530158_1661287230568460_1135731411_n
В навечерието на Коледа, библиотеката в СУ „Йордан Йовков” Бургас отново отваря врати за своите читатели. В изпълнение на Националната стратегия за насърчаване на грамотността /2014-2020 година/, училищното ръководство, педагогическият екип и ученическият съвет заложиха в училищния план за прилагането на Стратегията да се възобнови дейността и. За своите читатели библиотеката разполага с около 4080 тома книги: детско-юношеска литература, класическа и ходужествена литература, енциклопедии, речници, справочници и учебни помагала.
Книгофондът бе обновен с нови книги , закупени със средства от спечелен проект на МОН по Национална програма „В подкрепа на целодневното обучение в начален етап”. Поръчани са нови книги за библиотеката и от всички клубове по интереси и за преодоляване на обучителните затруднения по български език и литература, финансирани по проект „Твоят час”.
Ученическият съвет, с председател Даниил Чумаш, инициира дарителска акция, на която откликнаха много родители и ученици, като дариха 138 книги за библиотеката.
Наличните книги, с които да зарадваме любознателните читатели от 2018 година, са интересни и разнообразни като тематика: български и чуждестранни народни приказки и басни, авторски приказки, повести и романи от български и чуждестранни писатели.
Очакваме нашите ученици да подобряват четивната си техника, да обогатяват езиковата си култура и да четат с удоволствие книгите от библиотеката на СУ „Йордан Йовков” Бургас.

Теми: Бургас, Образование