Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Сряха контрабанда на агро-препарати от Турция за България

Лесово
Митническите и гранични служители на ГКПП Лесово спряха контрабанда на препарати за растителна защита. Те са задържани при две отделни проверки на леки автомобили с българска регистрация, пътуващи от Турция за България. Иззети са общо 450 литра и 170 кг недекларирани пестициди от 4 различни търговски марки-произведени в Турция и забранени за внос в България и ЕС.
Първият автомобил, марка „BMW X3″ с българска регистрация, е пристигнал на митническия пункт на 18 декември 2017 г., около 00.30 часа след полунощ на трасе „Входящи леки автомобили“. Селектиран е от митническите служители за щателна митническа проверка. При проверката, митническите служители откриват в багажника на автомобила недекларирани 200 литра препарати за растителна защита в 40 фабрични опаковки. Контрабандните пестициди са задържани. Срещу шофьора -български гражданин с инициали С.С., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. За обезпечаване на бъдещи вземания по акта са задържани от нарушителя с вносна бележка 3 300 лв.
Други 250 литра и 170 кг недекларирани препарати за растителна защита от различни търговски марки са открити от митническите служители в багажника на друг автомобил, марка „Volkswagen Sharan“ с българска регистрация, при щателна митническа проверка също на 18 декември 2017 г. Съставен е акт по Закона за митниците срещу шофьора на колата-българска гражданка с инициали С.Ж. За обезпечаване на бъдещи вземания по акта е задържан автомобилът, с който е извършено нарушението. Контрабандните пестициди са иззети и подлежат на унищожаване.

Теми: България, Криминале