Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

ОДМВР с кампания срещу алоизмамниците в Бургас

телефонОДМВР – Бургас продължава с активната си превантивна кампания по отношение телефонните измами, като особени усилия са насочени към банковите и пощенски клонове, както и към уязвимите възрастови групи, чрез ползване на различни методи и информационни мероприятия.

На територията на Община Бургас през тази седмица стартира поредната кампания, насочена към хората от третата възраст. За целта освен срещи в пенсионните клубове, провеждани от районните инспектори към полицейските управления, ще се включат и служители от структурите на „Икономическа“ и „Криминална полиция“. Кампанията ще се насочи и към жилищните райони, домоуправители, роднини и близки на уязвимите възрастни хора.

Проведени са и разговори с териториалните директори към общинската администрация, които са потвърдили, че ще окажат съдействие при организирането на срещи и инициативи, свързани с повишаване на информираността на гражданите.

От полицията призовават гражданите за пореден път да проведат разговори с възрастните си родители, близки и роднини, на които да заострят вниманието им по отношение „телефонните измами“ и най-честите механизми за осъществяването им.

Само преди броени дни благодарение на бързите и своевременни действия на служител от бургаски банков клон и отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас бе предотвратен пореден опит за телефонна измама в размер на 40 000 лв. от 71 -годишен мъж от Малко Търново.

Потърпевшият е получил телефонно обаждане по класическата схема «оказване на съдействие на полицаи при задържането на телефонни измамици».

Теми: Бургас, Криминале