Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Две обвинения и гаранция от 50 000 лв. за Бенчо Бенчев

Бенчо БенчевРайонната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на Бенчо Бенчев за това, че е укрил в Турция и Гърция Димитър Желязков-Митьо Очите. Обвинен е и за това, че е държал боеприпаси, без да има разрешително. Бенчо Бенчев не получи обвинение заради болния си адвокат

Наложена му е парична гаранция от 50 000 лв., както и забрана да напуска страната, съобщиха от прокуратурата. Като нелепа случайност бургаският бизнесмен определи съвпадението, че по времето на ареста на Димитър Желязков е бил в същия хотел в Истанбул преди повече от седмица. Бенчев се яви с двама адвокати в следствения арест в Бургас.

„Не приемам обвиненията. Срещата с Димитър Желязков беше случайна“, заяви Бенчев преди да влезе в Окръжната следствена служба. Според адвоката му повдигането на обвинения на Бенчо Бенчев „не означава, че той е престъпник“.

Припомняме, че при зрелищна акция на МВР на 2 август беше разбита група за рекет, палежи и побоища, която според прокуратурата се оглавява от Желязков. Той не беше арестуван, но три дни след акцията го откри и задържа полицията в Истанбул. Желязков чака екстрадиция.

Теми: Водеща, Криминале