Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Голямо количество маркови парфюми задържаха митничарите на Лесово

Лесово
1901 недекларирани парфюма с лога на световноизвестни марки задържаха митническите и гранични служители на ГКПП Лесово. Контрабандните парфюми са открити при съвместни проверки на два микробуса с чуждестранна регистрация, влизащи в страната от Турция.
Първият микробус е пристигнал на ГКПП Лесово на 22.01.2018 г. около 9 часа сутринта на трасе „Входящи леки автомобили“ . Шофьорът на микробуса – молдовски гражданин е заявил, че не внася нищо за деклариране и превозва само лични вещи. По искане на Гранична полиция е извършена съвместна проверка на микробуса от митническите и гранични служители. При проверката, между лични вещи на шофьора са открити 948 опаковки дамски и мъжки парфюми с лога на световноизвестни марки.
Още 953 недекларирани парфюма с лога на световни марки са иззети от друг микробус, управляван от молдовски гражданин, при съвместна проверка. Микробусът е пристигнал на ГКПП Лесово от Турция около 12.00 часа, също на 22.01.2018 г. Недекларираните парфюми са открити в товарното помещение между лични вещи, след като шофьорът е заявил, че не пренася нищо за деклариране.
Иззетите общо 1901 контрабандни парфюма са в опаковки от 75 до 100 ml, с лога на различни световноизвестни марки, между които D&G, DIOR, BULGARY, CHANEL, GIORGIO ARMANI, HUGO BOSS, LANCOME, VERSACE и др.
Срещу двамата шофьори – молдовски граждани, с адресна регистрация в едно и също населено място, са съставени актове за нарушение на Закона за митниците. В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения, за случаите ще бъдат сезирани и официалните правопритежатели на съответните търговски марки.

Теми: България, Криминале