Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

ГЕРБ: Съветник от ДПС-Руен, осъден за контрабанда, продължава да работи в Общинския съвет

Община РуенОбщински съветник от ДПС в Руен е осъден за контрабанда на цигари, но продължава да заема поста в Общинския съвет. За това сигнализират от общинското ръководство на ГЕРБ, а координаторът на партията и общински съветник Димо Ангелов вече е входирал жалбата в канцеларията на Общинския съвет днес в 14.30 с входящ номер 79. Оттам сигналът трябва да бъде предаден до Общинска избирателна комисия (ОИК).
„Хасан Али Хюсеин към момента е действащ общински съветник от групата на ДПС в местния парламент, въпреки потвърдената му присъда. Пред Айтоския районен съд той се е признал за виновен, че на 21 януари тази година, в автомобила му и на втория етаж в къщата му в с.Рупча, където живее, държи акцизни цигари без бандерол. Става въпрос за 621 кутии, като общата им стойност е 4957,50 лв. а впоследствие на тавана полицията открива и 14,782 г. марихуана. За подобно престъпление Наказателният кодекс предвижда от 1 до 6 години затвор и глоба в десеторен размер на откритите контрабандни стоки“, коментира скандалния случай общинският председател на ГЕРБ-Руен.
От ГЕРБ са се консултирали и с юристи по темата. Оказа се, че въпросното лице е постигнало споразумение с Айтоския районен съд. Това споразумение се тълкува като влязла в сила присъда, което се явява като основание за предсрочно прекратяване на правата на общинския съветник.

Общинският съветник Димо Ангелов

Общинският съветник Димо Ангелов

„Надяваме се да бъдат предприети незабавни мерки за отстраняването на Хасан Хюсеин от Общинският съвет и да му бъдат предсрочно прекратени правата. Това е възможно на основание чл. 30, алинея 4, точка 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Скандалното в случая е, че той невъзмутимо продължава да заема място сред колегите си и гласува решения за бъдещето на общината. Той е и председател на една от най-важните общински комисии – тази по устройство на територията, строителство, инфраструктура и екология. Не може общински съветник, който трябва да защитава интересите на гражданите и да служи за пример на обществото с поведението и действията си, да се занимава с контрабанда. Това е подигравка с и жителите на Руен“, категоричен е Димо Ангелов.

Теми: Водеща, Криминале, Политика