Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Война между охранителните фирми в област Бургас, арестуваха двама изнудвачи

Снимка: Архив

Снимка: Архив

Битката между фирмите, предлагащи охрана на търговките обекти в Бургаска област, продължава. Криминално проявените Златко Кънев и Тихомир Петров са задържани и обвинени за изнудване чрез принудително сключване на договор за охрана на заведение в  Айтос. Арестуваните са действали по поръчка на охранителна фирма „VTA“ ООД.
Със заплахи те опитали да принудят собственика на заведение в гр. Айтос да продължи изтекъл договор за охрана на „VTA“ ООД, вместо да подпише нов договор с друг охранител – фирма „Аватари-СОД“. Двамата заплашвали, че няма да допускат клиенти в заведението, че всяка седмица ще чупят инвентара в него и ще го затворят.
Злзтко Кънев. и Тихомир Петров са преведени в следствения арест на Специализираната прокуратура на ул. „Майор Векилски“ 2 в гр. София. При обжалване на мярката за неотклонение, делото в Апелативния специализиран наказателен съд ще се гледа на 3 април 2014 г.
На двамата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”, от Специализирания наказателен съд.
Войната между двете фирми продължава след като месеци наред, след като „Аватари” стъпи на пазара в Бургас. Един от хората, които ръководят фирмата е бургаският общински съветник Георги Янев, които в миналото бе на ръководен пост в „VTA”ООД.

Преди месец две коли собственост на „Аватари” бяха опожарени пред офис на фирмата, към момента обаче няма обвинени по случая.

Теми: Водеща, Криминале