Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Бургаският съд наложи 15 години затвор на иранския шофьор с 20 кг хероин

съд2 Бургаският апелативен съд потвърди наказанието от 15 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и „глоба“ в размер на 200 000 лв. за иранеца Амирраза Какванд, признат за виновен в трафик на почти 20 кг хероин.

44-годишният Амирреза Какванд, от гр. Техеран, Ислямска република Иран, бе задържан на 05.07.2016 г., около 17.30 ч., през Граничен контролно пропускателен пункт Лесово, след като в управлявания от него товарен автомобил – влекач, марка „Scania“, с ирански номер и с полуремарке митническите инспектори откриха високорисково наркотично вещество – хероин с общо нетно тегло 198 616,210 грама на обща стойност 17 875 458,90 лв.
Наркотикът е бил опакован в 400 бр. кутии от доматено пюре, подредени в полуремаркето на товарния автомобил, така че да осуетят рентгеновата проверка.
Амирреза Какванд е с основно образование, работил е като професионален шофьор към фирма „Роушан Тир“ със седалище в гр. Техеран. Стоката, която пренасял подсъдимия – 2300 стека доматено пюре в консервни кутии, е била натоварена от склад в гр. Табриз, Ислямска република Иран, и трябвало да стигне до Холандия.

Предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. За това престъпление законът предвижда наказание от петнадесет до двадесет години „лишаване от свобода“ и „глоба“ от двеста хиляди до триста хиляди лева.

Теми: Бургас, Криминале