Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Бургаските полицаи задържаха 84 мигранти и 12 каналджии за седмица

мигранти

Три опита за преминаване на границата на България за по-малко от седмица са неутрализирани в резултат на полицейските действия на служители от група „Престъпления, свързани с незаконното преминаване или пребиваване на чужденци в страната” към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас. Задържани са общо 84 незаконно преминали границата чужденци и 12 български граждани, подпомагащи пребиваването им в страната. Опитите за превозване на мигранти са осъществявани, чрез използване на маршрути, преминаващи през гористи местности в землищата на Община Средец. Оттам моторните превозни средства, превозващи мигранти, се прикачват на магистралата в района на Карнобат за да достигат крайната си точка – София.

В тази връзка полицейските служители от специализираната група„Престъпления, свързани с незаконното преминаване или пребиваване на чужденци в страната” към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, подпомогнати от служители от сектор «Специализирани полицейски сили» при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Карнобат заели позиция около 23.50 ч. на 02.11. в землището на с. Дебелт. Малко по-късно забелязали четири леки автомобила, движещи се «в пакет», да се отклоняват от централния път и да навлизат в черен път в посока с. Присад. Своевременно са предприети тактически действия за идентифициране на аввтомобилите, които впоследствие са подадени на други полицейски служители на изградени КПП. Задържани са 3 автомобила. Опел Вектра, с врачанска регистрация, управляван от 32 годишния А.Б. от София, превозващ осем нелегално преминали границата на България, самоопределили се за граждани на Афганистан. Сузуки Витара X l7, със старозагорска регистрация, управляван от 29 годишната А.Г. от София, с който се придвижвал и 29 годишния В.Х. от София, превозваща осем нелегално преминали границата на България, самоопределили се за граждани на Афганистан. Сеат Кордоба, с кюстендилска регистрация, управляван от 40 годишния П.Р. от София, превозващ осем нелегално преминали границата на България, самоопределили се за граждани на Афганистан.

Всички български граждани и нелегалните мигранти са задържани за срок от 24 часа. По случая в Районно управление – Карнобат е образувано досъдебно производство.

Теми: България, Криминале