Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Бургазлия инсцинира въоръжен грабеж, за да прикрие проигран оборот

Полиция

Само за два часа полицейските служители от Второ РПУ– Бургас констатираха, че подадения тази сутрин в 07.29 ч. сигнал за въоръжен грабеж, осъществен спрямо 29 годишния бургазлия А.А., е инсцениран от самия него с цел прикриване липсата на оборотната сума от 640 лв., изиграна в две игрални зали в Бургас часове по-рано.

Според мнимото съобщение, подадено от А.А. на тел. 112, двама непознати мъже го причакали в района до бл. 37 в к-с „Славейков” и го нападнали с остър предмет, като след нанасянето на побой, му ограбили сумата от 640 лв. / оборотни пари/, собственост на козметична фирма, в която започнал работа, като дистрибутор преди три седмици. Своевременно на сигнала се отзовали полицейски служители установили, че А.А. има порезни рани в областта на главата и дясното бедро. Бургазлията е откаран до МБАЛ – Бургас, като след получена медицинска помощ, е отведен във Второ Районно управление – Бургас.

В хода на оперативно-издирвателните мероприятия и предприетите множество полицейски действия е констатирано, че 29 годишния А.А. се самонаранил със служебна ножица, взета от превозваните и дистрибутирани козметични артикули, която по-късно изхвърлил в асансьорна шахта в бл. 37 в к-с „Славейков”. Извикан е екип от асансьорни техници, с чиято помощ ножица е открита и присъединена, като доказателство по образуваното досъдебно производство. А.А. е направил пълни самопризнания, като заявил, че ще възстанови изхарчената сума в тридневен срок.

Теми: Бургас, Криминале