Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

До седмици ще са готови новите крака на Антония

антония-протези

Екип от столични специалисти начело с доайена в протезирането Димитър Ненчовски пристигна в Бургас на 8 януари, за да вземе проби за протезите на 21-годишната Антония Спасова. Специалистите дойдоха по покана на Сдружение Национален алианс за интеграция и политики за здраве и активен живот след ампутации и протезиране.

Въпреки тежката си съдба Тони посрещна медиците с лъчезарна усмивка, обнадеждена, че скоро ще дойде моментът, в който пак ще стъпи на крака. Протезите ще са готови след 2 седмици, уточниха столичните специалисти. След това Тони ще трябва да премине през труден период на адаптация. Първият етап ще бъде в отделението по рехабилитация към УМБАЛ Бургас. Едва когато младото момиче свикне с новите си крака, ще замине на специална рехабилитация в София, обясниха от сдружението.

По идея на депутата от ГЕРБ Бургас Диана Саватева, която е част от кампанията на в. „24 часа“ „Да помогнем на Тони да стъпи в живота с нови крака“, Антония започва да изработва мартенички и бижута, които ще се продават на специален щанд в центъра на Бургас. Така самата Тони ще си помогне в набирането на средства за лечение и възстановяване.

Два месеца след отчаяния опит да сложи край на живота си, скачайки пред влак в Бургас, Антония Спасова се чувства много по-уверена, с огромно желание да води отново пълноценен живот. Най-голямото желание на 21-годишната Антония след протезите е да си намери работа. От малка тя е свикнала да се оправя сама с житейските трудности, след като е изоставена от родителите си и израства в социални домове за сираци.

Набирателна сметка за протезите:

IBAN: BG30SOMB91301010002908
BIC:SOMBBGSF
Общинска банка АД
Основание: лечение на Антония Спасова Чикова.

Теми: Бургас, Истории