Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

След опустошителния трус в Индонезия: Над 1200 жертви, разруха и страх

ИндонезияБроят на намерените тела на жертви на земетресението и вълната цунами в Индонезия е над 1200, съобщи индонезийската благотворителна организация Акси Цепат Тангап, цитирана от ДПА. „Общият брой на намерените тела е 1203“, заяви вицепрезидентът на организацията Инсан Нуррохман. Индонезийското правителство пък обяви, че близо 1200 задържани са избягали от три индонезийски затвора по време на застигналите страната природни бедствия, предаде Франс прес.

„Сигурна съм, че затворниците са избягали, защото са се уплашили от земетресението. Явно това е било въпрос на живот и смърт за тях“, заяви пред Франс прес служителката на министерството на правосъдието Шри Пугу Утами.
Президентът на Индонезия Джоко Видодо разреши страната да приеме международна помощ, за да се справи с последиците от силното земетресение и последвалото цунами на остров Сулавеси, заяви ръководителят на индонезийския инвестиционен съвет Томас Лембонг, цитиран от световните агенции.

Той заяви, че ще координира получаваната от различни части на света помощ от частния сектор. В град Палу, който беше тежко засегнат, се подготвя погребването на стотици жертви в масов гроб, посочва Асошиейтед прес.

Теми: Инциденти, Светът