Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Пострадалите в Болоня наши ученици се възстановяват, 4 от тях остават в болница

БолоняОбщо осем са били българските ученици, оказали се в района на взрива край летището на Болоня вчера. Това съобщи пред NOVA Марин Ботев от Регионалното управление за образование в Силистра. По думите му засега няма информация, че българските ученици ще прекъснат престоя си в Болоня и ще се върнат у нас.  На две от тях е била оказана помощ на място, други две са били освободени още вчера след прегледи. Останалите 4 деца трябва да бъдат изписани днес, обясни директорът.

В понеделник мощна експлозия разруши магистрала в Италия. Цистерна избухна след катастрофа в близост до летището на Болоня. Взривът събори голяма секция от околовръстния път на града. Двама души загинаха, а близо 70 получиха различни наранявания, като състоянието на 14 от тях е тежко.

Българските ученици са вървели пеша по магистралата и са пострадали от ударната вълна и летящи горящи предмети. Всички те са получили обгаряния. Вчера Министерството на външните работи съобщи, че седем български младежи са пострадали леко при инцидента в Болоня. Тази сутрин директорът на училището, съобщи, че децата, оказали се в района на експлозията, са били осем.

Теми: България, Инциденти