Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Пожар в един от складовете на химическия завод край Средец (ОБНОВЕНА)

Пожар-СредецПожар избухна в цех за производство и преработка на пластмаса край Средец. Унищожени са 380 кв.м. склад и готова продукция . От инцидентът няма пострадали. Причините са в процес на установяване.
На място са изпратени четири пожарни автомобила с 12 служители.
Пожарът е локализиран в 13:50 часа. Към 15:40 часа продължава разчистване. Не е допуснато разрастване на огъня, който е могъл да обхване други два производствени цеха.

Експерти по чистотата на атмосферния въздух от РИОСВ-Бургас и екип на Регионална лаборатория-Бургас са на мястото на пожара край Средец и извършват измервания на качеството на въздуха.

Първоначалните резултати от района на пожара не показват превишения на пределно допустимите концентрации на измерваните атмосферни замърсители. Направени са проби от три точки – в близост до мястото на инцидента, на входа на града при първата жилищна сграда и на около 200 м, по пътя за гр. Елхово. Измерванията се извършват по показатели серни оксиди, азотни оксиди, въглероден оксид, въглероден диоксид, метан, фенол, амоняк, ацетон, толуен, фуран, пропан, хлороформ. Не са установени превишени стойности по тези показатели.
Продължават измерванията по посока на разсейването на дима.

Теми: Горещо, Инциденти, Средец