Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Пожарът в Черно море: Няма шанс за оцелели моряци

корабиОперацията за издирване на моряците от двата кораба, които горят в Черно море, вече не е спасителна, а издирвателна, защото няма шанс да бъдат намерени оцелели. Това заяви тази сутрин пред журналисти пресслужбата на руската Федерална агенция за морски и речен транспорт, предаде ТАСС.

Към шест сутринта местно време пожарът още не е бил угасен. По последни данни спасени са 12 моряци, 10 са намерени загинали. По-рано бе съобщено, че съдбата на десет души е неизвестна. Асошиейтед прес съобщи за 14 загинали, като уточни, че телата на трима от тях са били единствено забелязани във водата, но не е било възможно да бъдат извадени.

Пожарът започна вчера на корабите „Маестро“ и „Канди“ в района на Керченския проток извън руски териториални води. По предварителни данни огънят е избухнал при претоварване на гориво от единия кораб на другия. На борда на „Канди“ са се намирали 17 човека – девет граждани на Турция и осем на Индия. На борда на „Маестро“ е имало 15 души – турски и индийски граждани.

Пет морски съда продължават издирването на телата на членове на екипажите на двата запалили се кораба. На сутринта е предвидено да се включи и хеликоптер, съобщи Новоросийският морски спасително-координационен център, цитиран от ТАСС. Тази нощ времето в района се влоши. Очакват се валежи от дъжд и мокър сняг, с пориви на вятъра до 60 км/час. Лошото време засега не позволява спасените моряци да бъдат закарани на брега.

Теми: Инциденти, Светът