Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Незаконно проникнал имигрант загина след рикошет на куршум при предупредителна стрелба от граничен полицай (ОБЗОР)

заграждения, граница, ТурцияНезаконно проникнал в страната имигрант загина след рикошет на куршум, произведен при предупредителна стрелба от граничен полицай край Средец. Около 22.00 часа в четвъртък граничен патрул от трима служители се натъква на група от 54 нелегални имигранти и пристъпват към проверка. Служителите на МВР срещат съпротива, което предизвиква употребата на оръжие от страна на един от тях – стреля във въздуха със служебния си пистолет и куршумът рикошира и ранява е един от нарушителите, който в последствие умира. Групата се състои само от мъже на видима възраст между 20 и 30 години в добра спортна форма, които са се придвижвали пеш. Те са достигнали вътрешността на страната заради пробив в интегрираната система на МВР, който пробив е и причината патрулът да охранява района.
Нарушителите са задържани и преведени в ГПУ – Средец, предстои да бъдат преведени в приемния ни център в Елхово, като тримата служители на МВР са поискали подкрепление, за да се осъществи задържането. До момента няма задържан български гражданин, който да ги е превел през българо-турската граница.
За случилото се е уведомена Окръжната прокуратура в Бургас, както и главният прокурор Сотир Цацаров. Следователи от Окръжната следствена служба в Бургас веднага пристъпват към процесуално-следствени действия. Окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова заяви, че досъдебното производство е започнато с оглед на местопроизшествието от следователя, иззето е огнестрелно оръжие и пълнител към него – в пълнителя са открити 7 патрона при вместимост 8, което потвърждава, че изстрелът е бил един. По думите й е извършен оглед и на още едно място на 65 м от местопроизшествието, което се е наложило поради оказаната на пострадалото лице помощ, която е изисквала преместването му. Затова и тялото е открито при първоначалния оглед не под самия мост, а на 65 м от него, уточни Чапкънова. Няма информация за самоличността на загиналия, нито за тази на друг от заловените лица. Тя отказа да коментира дали у някой от нарушителите е открито оръжие

Теми: Водеща, Инциденти, Средец