Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Лекари в Москва се борят за живота на оцелялото под отломките на блок бебе

Блок-РусияОстава тежко състоянието на 11-месечното бебе, извадено живо след близо 36-часов престой под отломките на сграда в Магнитогорск. Самолет транспортира момченцето в Москва, предадоха АП и ТАСС. Бебето спешно беше преместено в болница в столицата заради травма на черепа и премръзване, тъй като температурите в момента в района са между минус 17 и минус 25 градуса. Самолетът беше изпратен от руското министерство на здравеопазването и кацна в столицата около осем часа след откриването на детето. Майката на момченцето също е оцеляла.

Броят на загиналите под развалините на частично срутилата се сграда в Магнитогорск достигна 13, включително едно дете, след като под отломките бяха открити още две тела, предаде ТАСС. Общо бяха спасени шестима души, сред които две деца. Всички пострадали са откарани в болница.

30 души все още са в неизвестност, а десетки бяха евакуирани от пострадалата и съседни сгради. Спасителните работи продължават и днес, но въпреки извършеното през нощта допълнително демонтиране на опасни конструкции, все още съществува опасност за живота на спасителите, което забавя работата, заяви говорител на министерството на извънредните ситуации.

Теми: Инциденти, Светът