Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Взрив в колеж в Крим, най-малко 13 души са загинали

ВзривНай-малко 13 души са загинали, повечето ученици, а около 50 души са ранени днес при взрив в политихническия колеж в град Керч, на Кримския полуостров, съобщи руската агенция ТАСС. Представител на местните власти заяви, че е взривено самоделно взривно устройство.

РИА – Новости съобщи, че взривът е избухнал в столовата на колежа, а взривното устройство е съдържало много метални предмети за по-големи поражения. Повечето загинали при взрива са ученици, съобщи Людмила Лубина, която е пълномощник по правата на човека в Крим. Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент, заяви че се разглежда версията за терористичен акт.

Националната антитерористична служба съобщи, е координира работата на службите, за да се предотвратят възможни последващи експлозии. Очевидец разказа за Вести.RU за ужасяваща картина на мястото на инцидента. “ Долу имаше взрив, а горе … Стреляха по хората“, разказва Сергей.

Директорътт на колежа Олга Гребенникова разказва за изданието, че в сградата нахлули хора, тичали, хвърляли покети с взрив, а на втория етаж влизали по стаите и убивали всички. Навярно сега щях да съм труп, каза още Гребенникова, като уточни, че 10 минути преди трагедията тя излязла от колежа.

Теми: Инциденти, Светът