Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Димитър Николов: Опонент е бездушието на тези, които отказват да гласуват

Димитър НиколовДимитър Николов е кандидатът на ПП ГЕРБ за втори мандат кмет на община Бургас. Пред радио „Фокус”  той разказа за кандидат-кметската си кампания и, кои са приоритетите му  при евентуална победа на 23 октомври .
– Г-н Николов, прави ми впечатление, че правите една семпла кампания, така ли ще е и до 23 октомври?
Да така е, защото аз искам да дам възможности на всички мои опоненти да развият своята визия за бъдещото на Бургас – като проекти I реализирането им, източници на финансиране, така че гражданите да добият още по-добро впечатление кой какво предлага. За 4 г достатъчно бях пред очите на бургазлии. Те видяха и възможностите ми, и слабите ми страни, така че хората могат да направят преценка за възможностите ми и за качествата ми. Давам толерантна възможност и преднина на останалите кандидати.
Казахте слаби страни, кои са те?
Бургас е динамичен град с много проблеми. За тези 4г не можахме да решим всичките проблеми на града. Остана да се реши проблема с допълнително развитие на осветлението, от табелите не съм доволен, но не останаха средства. Убеден съм, че през следващите години ще успеем да компенсираме този недостатък.
– Това ли ще са едни от първите неща, които ще направите ако ви преизберат?
Не, първите неща ще са реализирането на големите проекти, които заради кампанията бяха забавени и то най-вече заради моето отсъствие от общината. Връщайки се веднага оперативно в администрацията ще засиля реконструкцията на мостика, о. Св.Анастасия, имаме да изграждаме депо за битови отпадъци, което ще реши проблемите на Бургас за следващите 40г напред, имаме да изпълняваме проект по интегриран градски транспорт – доставка на 67 автобуса, да изграждаме две автогари, нови трасета, мрежа от велоалеи, на няколко населени места изграждаме канализация с пречиствателни станции. Това са все отговорни теми и повечето са с европейско финансиране, затова не искам да се бавим нито секунда.
– А изграждането на промишлената зона, нещо на което държите?
Това е първата докладна записка, която колегите общински съветници от ГЕРБ ще внесат за разглеждане в новия общински съвет. Аз не съм се отказал. Според мен темата с безработицата и ниското ниво на заплащане в Бургас е основен проблем и аз ще се боря до последно докато се реализира, и няма да се откажа .
Вие сте казвал, че ако се реализира тази промишлена зона ще се открият около 2 000 работни места, от друга страна града ни е първенец по усвояване на европари, но тези пари сякаш не се завъртат в икономиката на града, според много от търговците на главната улица тези пари не са оборотни…?
Тези търговци от главната улица сега са много по-доволни след като реконструирахме главната улица, защото търговския поток и туристите на главната са много повече, отколкото преди, защото ние създадохме добър комфорт и добра инфраструктура на града. Ето например със съдействието, което оказахме на руските туристи – те са едни от най-добрите клиенти, не само в магазините, но и в ресторантите и музеите. Така че аз като кмет се боря да създам по-добро място за живеене Бургас – като условия и качество на живот, добра инфраструктура включително и туристическа, привличам туристи, които си харчат парите в Бургас. Европроектите са осигурили 800 работни места целогодишно изпълнявайки строителните дейности по тези европроекти. Освен с европроекти ние със собствени средства на общината сме направили инвестиции, които са осигурили около 260 нови работни места – това са нова спортна зала, нови басейни, нови спортни комплекси, нови социални услуги. Това са все заети в тези дейности служители, които работят с осигурено заплащане.
– В кой опонент виждате най-голям съперник и готов ли сте ако има компромати, в предишните кметски избори имаше такива?
Да имаше. Нормално е във всички избори има компромати, не се притеснявам от тях. Опоненти е бездушието на тези, които отказват да гласуват. Според мен всеки бургазлия трябва да заяви категорично своя вот в подкрепа, защото не трябва да му е безразлично кой ще поеме отговорността и риска да се управлява този град с многото проблеми и предизвикателства.
– При музикантите има една приказка за синдрома на втория албум, вие не страдате от такова нещо?
Не, не страдам. Чувствам се достатъчно мобилизиран, със сили и амбиция да продължа проектите, които сме стигнали точно по средата.

Focus

Теми: Водеща, Интервю