Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

2 седмици остават до Флора 2018

Флора

Остават около две седмици до най-цветното и пролетно събитие в града – „Флора Бургас“ 2018, което ще се проведе от 28 април до 7 май. В изработването на изложбените зони ще се включат десетки професионалисти и любители, а темата на изложението тази година – „С поглед в бъдещето“ се оказа вдъхновение както за ученици от Професионална гимназия за строителство, архитектура и геодезия – Бургас, така и за студенти от Лесотехническия университет в София. Освен със специално изработена арт инсталация за изложението, университетът ще се представи и с информационен щанд.

Своето участие във „Флора Бургас“ 2018 подготвят и от Асоциация на флористите в България. На техния цветен прочит на темата „С поглед в бъдещето“ ще могат да се насладят всички посетители от 28 април до 7 май.

Освен Лесотехническият университет в София и Асоциация на флористите в България, в цветното изложение ще участват още Асоциация на производителите на декоративни растения, няколко разсадника и големи производители на растения, майстор на мебели от корени, цветни борси и градински център в България, създаден от английски гражданин.

„Флора Бургас“ 2018 ще се разгърне не само с изложбени зони и кътове за продажба на цветя. Вече традиционна част от изложението са и различни демонстрации и презентации. В работната програма на събитието присъстват любимите демонстрации по бонсай и грънчарство. Част от демонстрационната зона, още в първите дни на изложението ще бъде Общинско предприятие „Чистота Еко“. В часовете от 10.00 до 13.00 часа на 28-ми и 29-ти април, служители на предприятието ще направят няколко демонстрации по производство и употреба на компост.

Част от презентациите по време на цветното изложение ще бъде и представянето на проекта „Дивите орхидеи на Странджа“ на Сдружение за опазване Една Природа.

Теми: Водеща, Екология