Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Стартира разширението на пречиствателна станция Равда

Първа копкаКметовете на Несебър и Поморие дадоха старт на проекта за разширение и модернизация на ПСОВ Равда, в който Община Поморие участва като асоцииран партньор. Новата пречиствателна станция ще събира и пречиства отпадните води на агломерация Несебър – Слънчев бряг – Равда, като в нея ще се заустват и отпадните води на поморийските градовете Ахелой и Каблешково. Стойността на проекта е 98 млн. лв.

На церемонията по стартиране на строителните дейности присъстваха началникът на отдел „Мониторинг и докладване” към МОСВ – Спиридон Александров, представител на ВиК Бургас,  кметът на Община Несебър Николай Димитров,  кметът на Община Поморие Иван Алексиев, ръководителят на проекта и зам.-кмет на Община Несебър – Виктор Борисов.

„Проектът за заустване отпадните води на Каблешково и Ахелой  е изключително важен за нас. Той гарантира на жителите на Ахелой чисто море и плаж, което е предпоставка градът да се развива като добра туристическа дестинация в община Поморие. Благодаря на кмета на община Несебър за доброто сътрудничество” – каза кметът Иван Алексиев. Според българското законодателство, след като приключи разширението и модернизацията на пречиствателната станция тя ще бъде предадена за експлоатация на ВиК дружеството в Бургас, което ще бъде оторизираният оператор и ще се грижи за експлоатацията и поддръжката на съоръженията.

 

Теми: Бургас, Екология, Несебър, Поморие