РИОСВ с две събития за Деня на вода на 22 март

Публикувана на 12 март 2018 | 16:22

световен ден на водата Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март за привличане на вниманието върху значението на водата и необходимостта от опазването й. Инициативата е предложена през 1992 г. на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена в Рио де Жанейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като всяка година в целия свят се организиратпрояви, посветени на водата. Тази година темата на Деня на водата е „Природата за водата“, като целта е да се насочи вниманието към справяне с предизвикателствата на водата на 21 век, чрез базирани на природата решения.
Регионалната екоинспекция ще награди участниците в инициитивите за Деня на водата:
1. на 22 март от 11:00 часа в залата на ТК „Акве Калиде“, кв. Банево, ученици от 3-ти „В“ и „Д“ класове ще представят своите екодневници и рисунки на тема: „В света на водата“, организиран от Народно читалище „Изгрев 1909 – Бургас“.
2. на 22 март от 16:30 часа в културен център „Морско казино“, ученици от 1-ви до 12-ти клас в конкурса за рисунки и приложно изкуство на ЦПЛР – Бургас.
РИОСВ-Бургас кани всички училища, детски градини, екоклубове, общини и граждани, да се включат в отбелязването на екологичния празник с подходящи екоинициативи!
Очакваме да споделете вашите инициативи с кратък текст и снимки на е-поща: riosvbs_pr@abv.bg или в страницата ни във Фейсбук.