Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

РИОСВ с две събития за Деня на вода на 22 март

световен ден на водата Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март за привличане на вниманието върху значението на водата и необходимостта от опазването й. Инициативата е предложена през 1992 г. на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена в Рио де Жанейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като всяка година в целия свят се организиратпрояви, посветени на водата. Тази година темата на Деня на водата е „Природата за водата“, като целта е да се насочи вниманието към справяне с предизвикателствата на водата на 21 век, чрез базирани на природата решения.
Регионалната екоинспекция ще награди участниците в инициитивите за Деня на водата:
1. на 22 март от 11:00 часа в залата на ТК „Акве Калиде“, кв. Банево, ученици от 3-ти „В“ и „Д“ класове ще представят своите екодневници и рисунки на тема: „В света на водата“, организиран от Народно читалище „Изгрев 1909 – Бургас“.
2. на 22 март от 16:30 часа в културен център „Морско казино“, ученици от 1-ви до 12-ти клас в конкурса за рисунки и приложно изкуство на ЦПЛР – Бургас.
РИОСВ-Бургас кани всички училища, детски градини, екоклубове, общини и граждани, да се включат в отбелязването на екологичния празник с подходящи екоинициативи!
Очакваме да споделете вашите инициативи с кратък текст и снимки на е-поща: riosvbs_pr@abv.bg или в страницата ни във Фейсбук.

Теми: Горещо, Екология