Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Премиерът Борисов откри пречиствателната станция в Созопол

Бойко БорисовМинистър председателят Бойко Борисов и министърът на екологията Ивелина Василева заедно с кмета на Созопол Панайот Рейзи прерязаха заедно лентата на пречиствателната станция край града, която ще обслужва 4 000 жители от региона и 30 000 туристи през лятото.

„Сърцето ми се къса, когато дадат по новините, че има разлив на фекални води“, призна премиерът в словото си при откриване на съоръжението. Той подчерта че откриването на пречиствателни съоръжения е едно от най-приятните му задължения и благодари на партиите, които са подкрепили ГЕРБ, за да имат стабилно правителство.Созопол

Борисов официално се обърна към Валери Симеонов, обявявайки, че само в Бургаско има предвидени половин милиард лева по оперативната програма.

СозополКметът на Созопол подчерта че пречиствателната станция е съоръжение, чакано 30 години. След това заедно с Борисов обиколиха басейните, в които се извършват различните видове пречиствания.

ПСОВ СозополСтанцията е изградена по „Интегриран проект за водния цикъл на Созопол – I етап“, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“. В рамките на проекта са положени и 41 км инженерна инфраструктура – 33, 68 км канализационна и 7, 15 км водопроводна мрежа. Общата стойност на инвестицията е над 72,8 млн.лв.

Източник: 24 часа

Теми: Водеща, Екология, Созопол