Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

ПП ГЕРБ с инициатива „Да напълним Голямото сърце на Бургас“

26781338_10211871920978114_705269973_o На Бабинден в центъра на Бургас ще бъде открит пункт за събиране на пластмасови капачки във формата на голямо метално сърце. Инициативата е под надслов „Да напълним Голямото сърце на Бургас“.
Откриването е на 21.01.2018 г. /неделя/ в 13:00 ч. на пл. „Тройката“ срещу книжарница „Хеликон“.

Инициативата по идея на клуб „България за младите“ към ПП ГЕРБ, е да се направи акция за събиране на пластмасови капачки, които да бъдат пускани в сърцето. Когато то бъде напълнено, събраните капачки ще бъдат предавани в УМБАЛ Бургас, където от няколко години се провежда такава акция. Със средствата от рецеклирането им ще бъде закупен реанимобил с оборудване за бебета.
Пластмасовите капачки са нещо, което всеки изхвърля ежедневно. Те са изработени от твърда пластмаса – една от най-трудно разградимите в естествена среда. Отделяйки и рециклирайки ги, се намалява замърсяването на природата като в същото време се допринася за благородна кауза.
В Голямото сърце ще се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори пластмасовата среда на шоколадовите яйца.

Теми: Горещо, Екология