Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Бургазлии ще получават подаръци за най-много разделно-събрани отпадъците

Мобилни центрове

Kампания за отчитане и въвеждане на количествата разделно предадени отпадъци започва в Бургас. Чрез нея Община Бургас и ОП „Чистота ЕКО“ ще стимулират използването на мобилните центрове, разположени на територията на града, а най-активните граждани ще получат награди.

За целта е пусната в действие специална електронна система. При регистрация всеки ще получава баркод карта. Чрез нея ще се отчита предаването на разделно събраните отпадъци и в зависимост от количеството гражданите ще получават точки.

Първите десет, събрали най-голям брой точки, в края на годината ще получат материални награди на обща стойност 2500 лева, осигурени от Община Бургас. Всички останали граждани, събрали над 1000 точки, ще получат безплатно по 10 литра пакетиран компост. За всеки 500 точки над 1000 души ще получат допълнително 5 литра компост.

Междувременно продължава кампанията по безплатно раздаване на висококачествен компост в пакети от 5 литра, произведен от ОП „Чистота ЕКО“. Всеки, който желае да се възползва от тази инициатива, трябва да представи платежен документ за всеки отделен имот, за който до 30 април е заплатен пълният размер на дължимите данък «Сгради» и такса «Битови отпадъци».

Теми: Бургас, Горещо, Екология