Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Фестивалът на рибата в Царево събра повече публика от „Аполония“

Георги Лапчев, Марко Арнд

Кметът Лапчев посрещна комодор Петев и Марко Арнд на царевския порт

В уникална кулинарна фиеста се превърна второто издание на Рибен фест – Царево, който и тази година се състоя на пристанището в морския град.  Добре промотираното събитие събра стотици почитатели на рибните специалитети и хубавата музика през септември. Местните хора коментираха, че не помнят в града по това време да е имало толкова много туристи. Кулинарните умения на Ути Бъчваров, в комбинация с почивните дни, превърнаха Царево в най-посещаваната морска дестинация в края на сезона.

В най-големия тиган за готвене Ути забърка миди с ориз по оригинална рецепта за 1000 души. През това време представители от Царево, Ахтопол, Лозенец, Синеморец, Варвара, Резово и Военноморска база Атия приготвяха рибена чорба. В отбора на Синеморец се включи и певеца Дичо, който видимо остана недоволен, че голямата награда отиде при майсторите от Лозенец. „И защо Лозенец?”, пита Дичо от сцената преди да започне да забавлява стотиците гости с най-новите си песни. Публиката обаче не определи победител, тъй като пред всички щандове имаше по много желаещи да опитат вкусните гозби. „Само в ахтополската супа има калкан”, похвали се кмета на града Атанас Желязков.

Ути Бъчваров

Миналата година Ути приготви риба, а вчера заложи на миди с ориз

Да опитат специалитетите и да станат част от уникалното събитие дойдоха областният управител на Бургас Константин Гребенаров, главнокомандващият комодор Митко Петев, посланикът на Република Косово у нас Шпенд Калаба, ръководителят за България на фондация „Конрад Аденауер”  Марко Арнд и певицата Белослава, която предпочете феста в Царево пред „Аполония”.

Събитието се организира от фондация „Чисто Черно море”. Негов домакин беше кметът Георги Лапчев, тъй като без подкрепата на Община Царево събитието нямаше да се превърне в истински празник за местните хора и туристите. Градоначалникът обеща, че фестивала ще се превърне в традиция. Той го подкрепи още при пилотното му издание и година по-късно го разви като събитието събрало най-много хора на Южното Черноморие.

    Очаквайте още снимки от събитието!

 

 

.

 

Теми: Горещо, Царево, Шоу