Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Станка Калчева и Анастас Попдимитров с премиера по Мишел Трамбле

Носителката на "Икар" Станка Калчева

Носителката на „Икар“ Станка Калчева

Когато един син иска да каже на майка си, че я обича, трябва много да внимава, за да не се получи коледна картичка.”

Тези думи на канадския драматург Мишел Трамбле биха отговорили на много от въпросите, които неговата нестандартна пиеса непременно ще предизвика. Тя е нестандартна както в ракурса, в който изследва отношенията майка-син, така и най-вече в особената драматургична конструкция, в тоталния отказ от традиционния разказ на един сюжет.

Анастас Попдимитров

Анастас Попдимитров

Тази нестандартност поставя на сериозно изпитание способността на актьора да се отказва от рутинните си практики и да изследва непознати територии. А там рискът да се загуби е напълно реален. Но за това ще мислят актьорите Станка Калчева и Анастас Попдимитров. От друга страна искрящото въображение, френската ирония и чувство за хумор на Мишел Трамбле ни карат да му вярваме, че обичта, човешката близост и любовта не бива да се отлагат за утре. Нужни са ни днес.

Пиесата „За удоволствието да я видя отново” е признанието, което Трамбле смята, че  дължи на майка си.  Но, разбира се, не само това. Пиесата е мила и в същото време безжалостна изповед на сина към майката и на майката към сина. И двамата объркани, но любящи. Всъщност, едно ефимерно и благодарствено пътешествие на сина към майката.

Премиерата ще се състои на 10 февруари на сцената на Драматично-куклен театър Враца.

 

Теми: Art, Горещо, Сцена