Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Народните представители от ГЕРБ Бургас домакини на престижно културно събитие в парламента

Изложба с платна на Георги Баев и базар с книги на бургаски автори ще бъдат открити в сградата на Народното събрание на 30 ноември.
plakat-30.12.2017
Гостуващата експозиция се организира от Община Бургас и Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски“, със съдействието на бургаските депутати от ГЕРБ. На събитието ще присъства част от семейството на големия творец, поканени са и живеещи в столицата бургазлии.
Присъствието си е потвърдило цялото академично ръководство на Националната художествена академия. В момента тече процедура по откриване на филиал на академията на едно от най-хубавите места в Бургас – зоната за обществен достъп на пристанището.
„Книжният базар има благотворителен характер, но преди всичко искаме да покажем на колегите си, че Бургас е център на активен литературен живот: благодарение на Общината творците разполагат със собствен дом, а тази година се проведе 20-ото издание на „Есенни литературни празници“, коментираха инициативата народните представители от ГЕРБ.
Основната идея на базара е да се популяризира творчеството на бургаските писатели и поети. Всеки посетител може да си вземе една или повече книги и да пусне в специално оформена кутия сума по лична преценка. Депутатите призовават колегите си да подарят книги на библиотеки и клубове в своите избирателни райони.
„Заедно с това искаме да помогнем един млад живот да продължи пълноценно. Събраните средства ще бъдат внесени в сметката за лечението на 21-годишната Антония Спасова Чикова, която пострада при тежък инцидент на бургаската гара и ще остане с тежки увреждания завинаги. Кметът Димитър Николов подкрепи инициативата „Да помогнем на Тони да стъпи в живота с нови крака“, стартирана от „24 часа“, с която аз също се ангажирах“, допълни народният представител Диана Саватева.
Началният час на събитието е 11.30 ч. Пропуски за него са осигурени на всички членове на Бургаската писателска общност.

Теми: Водеща, Изложби, Книги