Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

60 милиарда долара в криптовалути изгоряха за седмица

КриптовалутаПет дни подред на пазара за криптовалути се лее кръвта на инвеститорите в тях. Биткойнът проби границата от 6000 долара, а след това експресно проби и 5000 долара. Вчера цената достигна 4394 долара за брой. Вълна от панически разпродажби стартира от миналата сряда, а от понеделник се превърна в истинска лавина, която обезцени най-масовата криптовалута с 31% за шест дни. Само за този период инвестиралите в биткойни загубиха 30 милиарда долара.

От януари до ноември биткойнът загуби 82% от стойността си, а пазарната му капитализация се срина с 250 милиарда долара. За всички валути загубите от началото на годината до сега са 661 милиарда долара- сума, съпоставима с Брутния вътрешен продукт на държави като Турция, Швейцария или Саудитска Арабия.

След събитията от последните 6 дни, цената на биткойна спадна под цената на „изкопаването“ му, която се изчислява на 6000 долара за брой. Това означава, че не нови биткойни торпилират цената, а инвеститори, уплашени от развитието на ситуацията на пазара на криптовалути.

Теми: Горещо, Икономика