Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

В Китай предлагат 4-дневна работна седмица

КитайАкадемията за обществени науки на Китай препоръча въвеждането на 4 дневна работна седмица. Според организацията, на база на чиито доклади управляващата Комунистическа партия планира реформите и бъдещата си политика, жителите на страната, в стремежа си да преуспеят и да подпомогнат икономическото развитие на държавата, на практика са престанали да си почиват.

Учените отправят препоръка до 2030 година работната седмица в Китай да стане 4-дневна, а броят на почивните дни и официалните празници да се увеличи. В доклада на Академията се отбелязва, че служителите сега често да работят от 9 часа сутринта до 9 часа вечерта.

Постоянната ангажираност и необходимост от присъствие в офиса са принудили китайците вече да не отделят време за личностно развитие и за общуване с приятели и семейство, което в бъдеще може да доведе до масовата поява на психически заболявания. ЕПостоянната ангажираност и необходимост от присъствие в офиса са принудили китайците вече да не отделят време за личностно развитие и за общуване с приятели и семейство, коеткспертите са на мнение, че 36-часовата работна седмица ще доведе до по-висока работна ефективност, а също и до формиране на по-благоприятна среда за щастието на нацията. За повишаване на качеството на живот от най-голяма важност е хората да получат възможност да си почиват.

Теми: Икономика, Светът