Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

България и Китай с Меморандум за сътрудничество в областта на пристанищната дейност

Пристанище БургасПравителството одобри проекта на Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на пристанищата и пристанищните индустриални паркове между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България и Националната комисия за развитие и реформи на Китай.

Меморандумът е част от китайската инициатива за задълбочаване на сътрудничеството между страните от Адриатическо, Балтийско и Черно море чрез подобряване на свързаността посредством изграждане и модернизиране на инфраструктурата в пристанищните зони. Документът има за цел да разшири сътрудничеството между България и Китай чрез идентифициране и поощряване изпълнението на приоритетни съвместни проекти в областта на пристанищата и пристанищните индустриални паркове.

Меморандумът предвижда насърчаване на компании от двете страни или компании, регистрирани на територията на някоя от тях, в инвестирането, строителството и модернизацията на пристанища, в развитието, изграждането и експлоатацията на пристанищни индустриални паркове и в изграждането на железопътни, пътни, логистични и складови съоръжения, свързани с пристанищната и пристанищните индустриални паркове.

Теми: Бизнес, България, Икономика