Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Форум-фестивал за студенти и младежи започна в Китен

flaer menshov bg a6 printЗа осми пореден път в Китен  се провежда Форум-фестивал за студенти и младежи, организиран от Правителството на Ямало – Ненецкия Автономен Окръг на Руската Федерация. Той започна на 22 август на територията на хотелски комплекс КООП – Китен и международен лагер „ЯМАЛ“ и ще продължи до 27 август. Събитието, под мотото „ Ние сме за мир в целия свят!“, е подчинено на целите на развитието на международното младежко сътрудничество и популяризирането на идеята за мирно съществуване.

Участие в Международния Младежки Фестивал тази година  ще вземат над 200 млади хора от Руската Федерация и 23 страни по света.

За участниците и делегатите в рамките на Форума ще бъдат организирани множество срещи и тренинги с експерти от регионално, национално и международно ниво на компетенция, представители на официални държавни органи, лектори, водещи представители на културата и изкуството.

Работата на форума е организирана по четири основни направления – „личностни компетенции“, „проектни техники“, „управление на обществени неправителствени организации“, „руския език в рамките на културния обмен и диалог“

Основна част във фестивалната програма заемат прояви, свързани с годината на насърчаване на младежката активност и предприемчивост в Русия и на Годината на Руското Кино.

Почетен гост на младежкия Форум-Фестивал ще бъде Владимир Меншов – световноизвестен руски режисьор, актьор, заслужил артист на Руската Федерация, носител на множество държавни и международни награди и „Оскар“ за „Москва не вярва на сълзи“ в категорията „Най-добър чуждестранен филм“.

Жители и гости на Приморско ще имат възможност да видят филма на Владимир Меншов на 25 август на откритата градска сцена от 20 часа. Режисьорът лично ще произнесе слово преди прожекцията на този образец  на световното кинематографично изкуство, която ще бъде безплатна. Филмът ще бъде излъчен с подкрепата и любезното съдействие на Посолството на Руската Федерация, Генералното Консулство на РФ във Варна и Руския Културно-Информационен Център в София.

Теми: Горещо, Приморско