Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

С Фестивал на домашната гозба с Ути Бъчваров Община Камено отбелязва празника на града

Ути отново сготви миди с ориз за 1000 души

Ути отново сготви миди с ориз за 1000 души

Фестивал на домашната гозба за всички смелчаци, които искат да покажат своите кулинарни умения, организира Община Камено. Домашни баници, сладки, месни ястия ще бъдат едни от малкото възможности, които желаещите могат да донесат на площада пред Общината на 6 май от 11 часа. Ограничения в избраните ястия от кандидатите няма. Те ще бъдат оценени не от кой да е, а от известния кулинарен водещ Ути Бъчваров. Много награди и персонални изненади от обичания от всички Ути очакват кандидатите. Записванията за Фестивала на домашната гозба ще стават в местното читалище „Просвета-1927 г.” при Димитринка Бакалова – тел. 0893 62 67 10.  Ути Бъчваров също така кани всички жители на общината на празничен курбан.

Събитието е част от богата програма на Община Камено по повод празника на града – 6 май, Гергьовден.

Празненствата започват още на 5-ти май с концерт програма със  Стефан Диомов и „Петте сезона”, както и изпълнения на танцовите групи към читалище „Просвета”, Огнено Шоу Дивинитас,  фолклорен клуб „Кайлии” и народната певица Сашка Александрова. Вечерта ще завърши с празнично хоро и заря.

На 6-ти май от 8.30  часа  започва Божествена света литургия  –в църковния храм „Свети Георги Победоносец”, от 10.00 часа – Тържествен водоствет , а малко по-късно изпълнение на хор „Родна Песен”.

От 10.00 часа за младежите ще има надпревара с велосипеди, а от 10.30 – анимация на площада за най-малките жители на Камено.

В 15.00 часа започват традиционните борби.

Теми: Горещо, Камено