Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Склад за незаконно произведен алкохол разкриха мобилни митнически групи в Ахелой

Полиция2018 бутилки с нелегален алкохол откри тази нощ мобилна митническа група в жилищна сграда в Ахелой. В таванско помещение на частен дом, превърнато в склад за алкохолни напитки без бандерол, митническите служители са открили 1740  бутилки с вместимост 0.7 литра, съдържащи течност с мирис на алкохол, 245  бутилки с вместимост 1 литър, съдържащи течност с мирис на алкохол, без акцизен бандерол и 33 бутилки с вместимост 0,5 литра, съдържащи течност с мирис на алкохол. Алкохолът е открит при извършена  проверка от митническите мобилни групи при Централното митническо управление по оперативна информация за нелегално производство на високоградусови напитки. Открити са общо 1480л. напитки с мирис на ракия, налята в стъклени бутилки, без да са облепени с валиден акцизен български бандерол.

В приземния етаж на сграда със стаи за почиващи отново в гр. Ахелой, мобилните митнически групи откриват 400 литра ракия,водка и мастика с различен по вид алкохолен градус в съдове с различна вместимост: 3 дървени бурета, 2 пластмасови бидона и различни пластмасови туби с вместимост от 10 л. В помещението се смесва етилов алкохол с есенция, за да се произведат откритите високоградусови напитки, които се доставят без да е начислен обезпечен или заплатен дължимият акциз.

Двата обекта са собственост на свързани лица.

По случая е назначена съдебно-техническа експертиза, която ще установи вида, количеството и стойността на открития алкохол. Предстои извършването и на разпити на свидетели. Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Бургас под наблюдението на Районна прокуратура – Поморие. Работата по случая ще установи дали незаконно произведеният алкохол е пласиран по заведения по Южното Черноморие.

Теми: Горещо