Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Още 19 нови дървета вече растат в центъра на Поморие

gorata (7)Председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов и заместник-кметовете Янчо Илиев и инж. Кунчо Гайдов засадиха 19 нови дръвчета в центъра на Поморие, по повод Седмицата на гората.

В инициативата, организирана от Общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство”, участваха и зам.-председателят на Общински съвет Поморие Юсеин Мехмед, директорът на общинското предприятие инж. Станимир Кушев и Дина Туджарова – ръководител дейност „Озеленяване” в предприятието.

Засаждането на нови дръвчета е част от кампанията „Поморие – моят зелен град”, в която на мястото на всяко отстранено дърво се засаждат поне две нови. Освен фиданките от видовете албиция, златист дъжд и индийски люляк, бяха засадени две дървета явор и една елха – подаръци от граждани на Поморие.

Зелената инициатива започна още през месец март, със засаждането на над 20 нови растения в центъра на Поморие. Благодарение на учениците от 3 „г” клас при СУ „Иван Вазов“, училищният двор вече е по-зелен и обогатен с две нови иглолистни дръвчета.

Засаждането на нови дървета и  храсти ще продължава и в останалите населени места. Подготвени са над 70 бр. дървета и над 200 бр. храсти, с които да се обнови и подмлади съществуващата декоративна растителност.

Теми: Горещо, Поморие